Het is eindelijk zo ver, jullie gaan trouwen. Het wordt een bijzondere dag. Hier heb je misschien al even naar uitgekeken of je droomt er al jaren van. Of misschien is nu pas te tijd rijp om te gaan trouwen. Maar hoe dan ook je wilt het gaan vieren samen met je familie en vrienden.

Het regelen en organiseren van een bruiloft daar komt een heleboel bij kijken. Het is natuurlijk niet niks. En dan heb je nog de dag zelf. Wie gaat er voor zorgen dat alles op rolletjes loopt. Dat is de taak van een ceremoniemeester.

Maar wie ga je vragen als ceremoniemeester. Wie vertrouw je om dit voor jullie te regelen? Durft jij je beste vriendin te vragen? Scheep haar met deze enorme taak op? Het is best een dingetje.

Wil je samen met je vriendin genieten van jullie bruiloft en gun je haar dat ze mee kan feesten? Dan benoem haar dan niet tot ceremoniemeester.

Als ceremoniemeester ben je het aanspreekpunt voor het bruidspaar, de gasten en de leveranciers. Dus als deze met vragen zitten, komen ze naar de ceremoniemeester. Een ceremoniemeester zorgt er ook voor dat alles wordt gecheckt. Dat alle details kloppen. Staan de stoelen voor de ceremonie goed? Is de tafelsetting voor het diner klaar? Staat de feestsetting klaar? En ga zo maar door. Als er iets niet loopt volgens plan is de ceremoniemeester die het hoort op te lossen in samenspraak met de leveranciers. Het kan dus zijn dat als je je vriendin vraagt om als ceremoniemeester te fungeren, dat ze niet alle dingen van jullie bruiloft mee krijgt. Dit zou toch zonde zijn. Juist je beste vriendin wil je erbij hebben. En geldt dit niet voor al je familie en vrienden?

Denk dan eens na over een professionele ceremoniemeester. Dan hoef je niet bezwaard te voelen om dit alles voor jullie te doen, want je hebt haar ten slotte ingehuurd. Het is iemand met organisatietalent en iemand met  ervaring met alles in goede banen leiden. Ook kun je bij haar terecht voor al je vragen over trouwen en bruiloften. Ze kan je goed ondersteunen in het organiseren van je bruiloft.

Een ceremoniemeester zorgt op de achtergrond dat jullie bruiloft helemaal naar wens verloopt. En je beste vriendin die vraag je als getuige of als maid of honor. Zodat ze de hele dag aan je zijde kan staan.

 

Mocht je meer willen weten over een professionele ceremoniemeester? Klik dan hier.