Van leerkracht tot weddingspecialist

Ik ben Yvonne Pustjens-Kuppens. En samen met mijn man Albert en onze drie kinderen (Willem, Maud en Wouter) woon ik in Nederweert. Jarenlang werkte ik in het onderwijs als juf. In november 2015 liep ik vast en belandde ik in een burn-out. Hoe vervelend het ook was, ik zag dit als een mogelijkheid. Het was precies wat ik nodig had om meer bij mezelf te komen.”

Enjoy Your Day

“Eerder dat jaar waren Albert en ik in het bijzijn van onze kinderen getrouwd. Bij de voorbereiding op de trouwlocatie kwamen we in contact met een weddingplanner. In het begin dachten wij dat het niets voor ons was. Toch klikte het meteen en we besloten gebruik te maken van haar diensten. We hebben er geen moment spijt van gehad. We hebben genoten van een prachtige trouwdag, zonder ons druk te hoeven maken over ditjes en datjes. Dit geweldige gevoel liet mij niet meer los. Toen ik vastliep in mijn baan, stelde ik mezelf de vraag: ‘Wat wil ik? Ik heb toch alleen maar geleerd om voor de klas te staan. Zou weddingplanning iets voor mij zijn? Regelen en organiseren is wel mijn ding.’”

“Ik besloot mijn hart te volgen. In april 2016 startte ik met de opleiding tot weddingplanner. In september van dat jaar was ik al in de gelegenheid om de eerste bruiloft te organiseren en er te assisteren. Het was een geweldige ervaring. Toen wist ik het zeker, ik had de juiste keuze gemaakt. In dit werk kan ik mijn talenten namelijk goed combineren (ik ben creatief, zachtaardig, heb een groot inlevingsvermogen en ik kan goed plannen en organiseren) én ik geniet ervan om bruidsparen te helpen bij het vormgeven van hun dag.

Ik heb Enjoy Your Day opgericht, omdat ik het bruidsparen gun om net zo te mogen genieten van een prachtig ontspannen bruiloft als ik dat deed. Een bruiloft die bij hun past en waarbij ze zichzelf kunnen zijn. Ik geloof erin dat een bruiloft net zo uniek en persoonlijk hoort te zijn als het verhaal van het bruidspaar. Vijf jaren lang combineerde ik de rol van weddingplanner met mijn baan in het onderwijs. Op 1 augustus 2022 heb ik mijn baan opgezegd. Voortaan kan ik me volledig richten op wat ik het liefste doe: bruidsparen helpen. Het was een spannend besluit, maar het voelt ontzettend goed. De toffe ideeën die nog op de plank liggen, kan ik nu verder uitwerken.

Bruidsparen komen zelf best ver met de organisatie van hun bruiloft. Waarom dan toch een weddingplanner? Omdat het je zoveel rust geeft. Vooral in de laatste maanden/weken voor de bruiloft komt er veel op je af. Dan is het fijn als je iemand hebt die precies weet wat nog geregeld moet worden en je het werk uit handen neemt. De vraag is of je jezelf een professional gunt? Uit eigen ervaring weet ik dat het dat echt meer dan waard is.

Bij bruidsparen die interesse hebben, starten we met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Zo leren we elkaar kennen en voelen we of er een klik is. Dat is de belangrijkste voorwaarde om met elkaar te kunnen werken. Daarna kijken we welke hulp het bruidspaar nodig heeft. We plannen een bruiloft die helemaal bij hen past. Ik gebruik mijn creativiteit om de bruiloft zo persoonlijk mogelijk te maken en kom met ideeën waar zij niet aan hebben gedacht. Bij de laatste doorloop op locatie, bespreken we alle details zodat we zeker weten dat we niets vergeten. Heeft een bruidspaar hulp nodig op de dag zelf, dan fungeer ik als ceremoniemeester.

Uiteraard ben ik op de dag van de bruiloft aanwezig. Ik ben de persoonlijke assistent van het bruidspaar en het aanspreekpunt voor gasten en leveranciers. Ik zorg dat alles op rolletjes loopt en begeleid het bruidspaar en de gasten door de dag. Doet zich iets voor, dan los ik het op zonder dat het gezelschap er iets van merkt. Dit geeft het bruidspaar rust, waardoor zij echt van de dag kunnen genieten. Dat is wat ik terughoor van al mijn bruidsparen. Enjoy Your Day staat voor ‘geniet van jullie dag’. Dat is toch wat je wilt, genieten van een prachtige dag samen met familie en vrienden. De liefde vieren met de mensen die je liefhebt. Samen genieten van een relaxte en zorgeloze dag. Genieten zij, dan . geniet ik. Want dát is het voor mij. Genieten, om van betekenis te kunnen zijn op een van de belangrijkste dagen uit het leven van twee mensen.”

 

 

Tekst: Yvonne en Francis Breukers van Sparkle Tekst en Communicatie

Foto’s: Moodz fotografie

Artikel voor Dat Magazine